Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: НАТО подготвя провокатори за организиране на незаконни действия по време на предизборната кампания в Русия

[post-views]
ДЕЗИНФО: НАТО подготвя провокатори за организиране на незаконни действия по време на предизборната кампания в Русия

Комисията на Държавната дума (отговорна за разследване на случаи на намеса на чужди държави във вътрешните работи на Руската федерация) документира активирането на разузнавателните служби на НАТО във връзка с началото на предизборната кампания.Комисията е документирала ескалация на дейността на разузнавателните служби на страните от НАТО, неправителствени организации (НПО) под тяхно влияние и „агенти на влияние“ във връзка с началото на кампанията за президентските избори в Русия. Полагат се усилия за организиране на незаконни дейности на територията на Русия по време на предизборната кампания. Провокаторите се обучават, като обучения се провеждат в балтийските страни и Грузия. Провеждат се обучения за „псевдонаблюдатели“, както и за т. нар. журналисти в изгнание. Тази дейност се подкрепя и финансира, наред с други, от Министерството на външните работи на Германия.

ОТГОВОР

Повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ, обвиняващ Запада в намеса в избори, антируска политика и предполагаема войнствена и враждебна програма срещу Русия.Целта е да се създаде страх, параноя и враждебност сред руското население към западните страни.Не бяха предоставени достоверни доказателства в подкрепа на твърдението, че провокаторите се обучават от разузнаването под маската на журналисти или наблюдатели на избори. Русия от няколко години отказва надлежно да покани наблюдатели на ОССЕ за изборите в Русия. За последен път ОССЕ наблюдава избори в Русия през 2018 г.Известно е, че Русия многократно обвинява други за действия, които самата тя извършва. Има множество доклади, документиращи намесата на Русия в изборите и референдумите в демократичните страни. Руската намеса в изборите в САЩ през 2020 г. е установена без съмнение не само от американското разузнаване, но и от служители на правоприлагащите органи, журналисти и изследователи. Прочетете също доклада „Пет европейски опита с руска намеса в изборите“ за руската намеса в изборните кампании във Франция, Германия, Великобритания, Холандия и Швеция.

Превод : Стоян Марков

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/nato-preparing-provocateurs-to-orchestrate-unlawful-actions-during-the-russian-election-campaign

Най-ново

Единична публикация

Избрани