Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължават ожесточените сражения в района на град Хан Юнис в ивицата Газа, има много загинали

[post-views]
Израел нанесе удари в северната част на ивицата Газа и по обекти на шиитска групировка "Хизбула" в Ливан

Ожесточените сражения и подновените атаки на Израел в южната част на ивицата Газа продължават, предаде ДПА, като се позова на изявление на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси (OCHA).

„Продължава да се съобщава за интензивни израелски бомбардировки от въздуха, сушата и морето в голяма част от ивицата Газа, особено в района на Хан Юнис“, съобщи тази нощ службата.

Има нови жертви сред мирните жители, множество разселени и разрушена гражданска инфраструктура, се казва още в изявлението.

Израелската армия днес обяви, че са били ликвидирани „въоръжени терористични клетки“ и иззети голям брой оръжия. В изявлението се казва още, че парашутисти са „убили десетки терористи в Хан Юнис през последните 24 часа“.

Военното крило на „Хамас“ – бригадите „Изедин ал Касам“ – също така съобщиха днес за нападение срещу израелски военнослужещи в западната част на Хан Юнис.

По данни на контролираните от движението „Хамас“ палестински здравни власти от началото на войната на Израел в ивицата Газа досега са убити най-малко 27 585 души. По данни на ООН три четвърти от приблизително 2,2 милиона жители на ивицата Газа е трябвало да напуснат домовете си заради израелските атаки.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани