Информационен център на Министерство на oтбраната

Разследващи са открили местонахождението в Русия на 8 отвлечени там украински деца, съобщи нидерландската полиция

Полицейски инспектори от няколко страни разбиха мрежа за киберпиратство, действала от територията на Украйна, съобщи Европол

Международни разследващи са установили местонахождението на осем украински деца, за които се смята, че са били принудително отведени в Русия, заяви днес нидерландската полиция, цитирана от ДПА.

В операцията на Европол са участвали 60 следователи от 23 страни.

“Надяваме се, че децата ще могат да се върнат у дома бързо”, каза служител от Екипа за международни престъпления на нидерландската полиция.

Местонахождението на децата е било установено чрез онлайн инструменти и средства за лицево разпознаване. Експерти от Великобритания, Австралия и САЩ също са участвали в операцията. Информацията е била предадена на украинските власти, добави полицията.

Предполага се, че от началото на войната преди почти две години хиляди деца от Украйна са били отвлечени от руснаците, посочва ДПА.

Международният наказателен съд на ООН вече започна разследване и издаде международни заповеди за арест за руския президент Владимир Путин и за детския омбудсман в страната Мария Лвова-Белова.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top