Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция, Германия и Полша се обединяват срещу руската дезинформация

[post-views]

Франция, Германия и Полша ще започнат общи действия срещу руската дезинформация, предаде ДПА, като се позова на изявление на френския министър на външните работи Стефан Сежурне в общо интервю за три вестника.

Агенцията уточнява, че Сежурне е говорил за изданията преди срещата с колегите си Аналена Бербок и Радослав Шикорски. Външните министри на трите страни трябва да се срещнат утре във френския град Ла Сел Сен Клу.

„Нашите три страни станаха жертва на една и съща дестабилизираща стратегия. Ще обявим нова линия на сътрудничество срещу руската дезинформация“, каза Сежурне за вестниците от Франция, Германия и Полша „Уест-Франс“, „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ и „Газета виборча“.

Той посочи фабриките за тролове на Кремъл, разпространяващи дезинформация в широк мащаб, и уебсайтовете за фалшиви новини като заплахи, които изискват повишено внимание в европейски план.

„Ние ще разкрием в името на прозрачността инструментите на тази дезинформация. Ще покажем как се осъществяват атаките, и то с доказателства“, заяви френският министър на външните работи. По думите му целта на Москва е да обърка гражданите, да увеличи политическата поляризация и да дестабилизира демократичните общества.

„Когато три големи европейски държави едновременно осъждат това, със сигурност имаме налице определен ефект“, добавя Сежурне.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани