Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея е разработила нова система за контрол на изстрелването на ракети, заявиха севернокорейски държавни медии

[post-views]
Северна Корея отново провежда артилерийски учения близо до южнокорейски остров

Северна Корея успешно е разработила нова балистична система за управление на реактивна ракетна система за залпов огън, заедно с управляеми снаряди, заяви днес държавната медия КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Академията за отбранителни науки, която контролира ракетните разработки в страната, снощи е провела тест на „балистичния контрол“ при изстрелване на управляеми снаряди за ракетни установки за залпов огън с калибър 240 мм, съобщи КЦТА.

Севернокорейската агенция заяви, че стратегическата полезност на 240-милиметровите ракетни установки за залпов огън ще бъде „преоценена“ и ролята им на бойното поле ще бъде по-голяма поради „бързото техническо усъвършенстване“.

Разработването на снаряда и системата за балистичен контрол ще внесе „качествена промяна“ в ракетните сили на армията, се казва още в информацията на агенцията.

Снощното изстрелване идва на фона на многобройните ракетни изпитания на Северна Корея през последните седмици и засилващите се връзки между Пхенян и Москва – стъпки, които бяха критикувани от САЩ и техните и съюзници, отбелязва Ройтерс. Те твърдят, че изстрелванията ескалират напрежението на Корейския полуостров.

Северна Корея от своя страна обвинява САЩ и Южна Корея, че ескалират напрежението с мащабните си военни учения.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани