Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руската дезинформация ще бъде основна тема на днешната среща на външните министри на Франция, Германия и Полша

[post-views]
Хиляди на протест в Париж под наслов: „Срещу скъпия живот и климатичното бездействие“

Външните министри на Франция, Германия и Полша – Стефан Сежурне, Аналена Бербок и Радослав Шикорски – ще се срещнат днес следобед в парижкото предградие Ла Сел Сен Клу, за да обсъдят задълбочаването на сътрудничеството във външните работи и сферата на сигурността, предаде ДПА.

Агенцията уточнява, че основните теми на срещата във формата, известен като „Ваймарски триъгълник“, се очаква да бъдат руската дезинформация и подкрепата за Украйна.

Сежурне заяви, че с колегите си ще се фокусират върху опитите на Русия да отслаби и раздели европейските демокрации, намесвайки се в изборите чрез разпространение на фалшива информация. Той допълни, че и трите страни са станали жертва на дестабилизиращата стратегия на Москва.

ДПА припомня, че Сежурне зае поста си преди месец в рамките на правителствени рокади във Франция, докато Шикорски стана външен министър на Полша през декември миналата година, след като оглавяваше полската дипломация между 2007 и 2014 г., в предишното правителство на премиера Доналд Туск.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани