Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФОРМАЦИЯ: НАТО и Пентагонът промениха тактиките и стратегиите на биологичната война в Казахстан

[post-views]

Редица програми с двойно предназначение на НАТО и Пентагона, заедно с оборудване, са транспортирани от територията на Украйна на територията на Казахстан. Има промяна в тактиките и стратегиите на НАТО и Пентагона в биологичната война. Твърди се, че те се опитват да маскират огнищата на болести като местни болести, използвайки естествените източници на болести в Казахстан като сибирска чума и чума. Стратегията е да се модифицира ДНК на тези агенти в лабораторни условия, да се направят по-токсични и след това да се освободят, като се припишат получените огнища на местна еволюция.

ОТГОВОР

Повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ за САЩ и биологичните оръжия. Твърдението също така представя някои постсъветски държави като марионетки на Вашингтон.Твърдението за дезинформация за биолаборатории на САЩ, целящи да обградят Москва и да разпространят инфекциозни болести, е част от продължила години кампания за дезинформация, водена от Кремъл. Всъщност лабораториите за биологични изследвания участват в предотвратяването на рисковете от сложни заболявания и, заедно с други подобни проекти, противодействат на биотероризма.Статията не представя никакви доказателства в подкрепа на твърдението.Централната референтна лаборатория (CRL) в Алмати беше открита през 2016 г. Опасни щамове не се произвеждат и не са се произвеждали в CRL. Напротив, дейността на CRL е насочена към биосигурността и защитата от опасни патогени на територията на Казахстан.ЦРЛ провежда справочна, експертна диагностична и научноизследователска работа за идентифициране на опасни патогени с цел своевременно предотвратяване на потенциални епидемии.До 40% от територията на Казахстан е заета от естествени огнища на чума, като в три региона (Жамбил, Кизилордин и Южен Казахстан) има активни природни огнища на хеморагични трески, туларемия (в 14 региона), енцефалит, пренасян от кърлежи (в 5 региона). ) и други инфекции. Казахстан официално отрече територията му да се използва за разработване на биологични оръжия.

Превод : Стоян Марков

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/nato-and-pentagon-changed-biological-warfare-tactics-and-strategies-in-kazakhstan

Най-ново

Единична публикация

Избрани