Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ройтерс: САЩ отхвърли предложение на Путин за замразяване на конфликта в Украйна

[post-views]
За първи път в 170-годишната си история „Ройтерс“ ще има жена за главен редактор

Оставаме на темата за войната в Украйна. Агенция Ройтерс, позовавайки се на трима руски правителствени лица, твърди, че САЩ са отхвърли предложение на президента Владимир Путин да се замрази конфликта, като условие за обявяването на примирие. Повече по темата в следващото видео/ репортаж

Руският президент Владимир Путин е изпратил сигнали до Вашингтон в края на миналата година чрез публични и частни посредници, включително и арабски партньори на Москва, че е готов да прекрати огъня в Украйна, посочва агенция „Ройтерс“

Според запознатите с въпроса руски източници, Путин е предложил да се замрази конфликта в сегашните си линии, като подчертал категорично, че Русия няма да се окаже от завзетите украински територии. Това според част от политическия елит в Кремъл е единствения възможен път за договарянето на някакъв постигането на някакъв мир, коментира „Ройтерс“. 

Опитите на Путин са завършили с провал, след като Вашингтон е бил категоричен, че без участието на Украйна преговорите са невъзможни, става ясно от публикацията на агенцията.

Информацията за сега не може да бъде потвърдена от официален източник, след като Кремъл, Белият дом, Държавният департамент на САЩ и американското разузнаване отказват коментар по темата, допълва „Ройтерс“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани