Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинската армия потопи руски десантен кораб край Крим

[post-views]
Турция предупреди Русия след инцидента преди дни с товарен кораб в Черно море

Нов успех за украинската армия край бреговете на окупирания Кримски полуостров. Украинският генерален съобщава, че при спецоперация е потопен голям руски десантен кораб. В същото време продължават тежките боеве по цялата фронтова линия, като критична е ситуация в района на град Адеевка, в Донецка област

Украинският всекидневник „Украинска правда“ първи съобщи новината за потопения руски военен кораб край Крим. В последствие украинският генерален щаб също потвърди информация, като посочи, че при съвместна операция на разузнаването и въоръжените сили на страната е потопен десантния кораб „Цезар Куников“. 

Плавателният съд се е намирал в украинските териториални води, като е бил поразен с морски дронове.

Според украинския депутат Олексий Хончаренко поразения кораб е участвал в руската агресия срещу Грузия през 2008г.

В рамките на по малко от месец това е втория десантен кораб, който руската армия губи край бреговете на Кримски полуостров.

В същото време критична остава ситуацията по цялата фронтова линия. По данни на украинската армия руските сили продължават с опитите да обсадят град Адеевка, като за последното денонощие са отразени над 29 атаки. Сред горещите точки на фронта в източната Украйна остават Бахмутско и Купянското направление, за което говори и посещението на новия началник на украинските въоръжени сили Олександър Сирски и министърът на отбраната Рустем Умеров.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани