Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пострадали и разрушения при масиран руски обстрел срещу Украйна

[post-views]
Руската армия с мащабна офанзива срещу град Соледар

Най-малко шестима пострадали, засегната критична инфраструктура, разрушени жилищни и бизнес сгради. Това е равносметката от последната масирана руска ракетна атака срещу големите градове на Украйна. Междувременно командването на една от най-елитните части на Въоръжените сили на Киев потвърди, че е предислоцирана за подсилване на отбраната на град Авдевка. 

Това е втората масирана и комплексна ракетна атака на Русия срещу Украйна от началото на месеца. По данни на Киев, силите на Москва са атакували седем области на страната, включително столицата Киев и градовете Днепро, Запорожие и западния Лвов, който се намира до границата в Полша.

Освен балистичните ракети „Искандър–М“ при ударите са използвани и крилати ракети „Калибър“, като украинската армия е успяла да свали 13 от общо 26. Военните посочват, че основната цел на ударите е критичната за страната енергийна инфраструктура, като руската армия се опитва да постигне ефекта от миналата зима.

В същото време критична остава ситуацията при град Авдеевка, където от месеци украинските сили за отбрана са подложени на непрекъснати атаки на противника.

През деня командването на 3-та отделна десантно-щурмова бригада, гръбнака на чиято е съставен от бивши членове на „Азов“, потвърди, че е била спешно предислоцирана в района на града, за да подсили отбраната му.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани