Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинската армия започва да изпитва недостиг на боеприпаси заради липсата на американска помощ, заяви Белият дом

[post-views]
Китай ще понесе последствия, ако помогне на Русия да избегне ефекта от санкциите, заяви водещ американски съветник по националната сигурност

Съветникът на американския президент Джо Байдън по националната сигурност Джейк Съливан заяви днес, че „все по-често чува, че украинската армия пести боеприпаси или дори изпитва недостиг от такива на фронтовата линия“, предаде Франс прес.

„С всеки изминал ден цената на американското бездействие се увеличава за храбрите украинци на фронтовата линия“, заяви Съливан, като призова Конгреса да гласува „бързо“ нова помощ за Украйна.

Междувременно САЩ приветстваха днес факта, че 18 държави членки на НАТО, ще постигнат целта от разходи за отбраната, възлизащи на 2 процента от БВП, през тази година, няколко дни след нападките на Доналд Тръмп срещу отделящите недостатъчно средства за отбрана страни членки на Пакта в Европа.

„Смятам, че това е изключително важно“, заяви пред журналисти говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър след съобщението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано днес.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани