Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна подсилва войските си в Авдеевка, съобщи украинската армия

[post-views]
Украйна подсилва войските си в Авдеевка, съобщи украинската армия

Украинската армия съобщи днес, че подсилва войските си в източния град Авдеевка, предаде Франс прес. Агенцията припомня, че там се водят ожесточени боеве с руските сили, които напреднаха през последните дни.

Украйна подсилва войските си в Авдеевка, съобщи украинската армия
Снимка: war.ukraine.ua

„В съответствие с взетото решение, планираното подсилване на частите е в ход и войските маневрират по застрашените позиции“, съобщи украинската армия в публикация в социалните мрежи.

„Украинските защитници продължават да отблъскват противника, който се опитва да обкръжи Авдеевка /…/. Украинските войници удържат позициите“, добави украинската армия.

Близкият до украинската армия канал „ДийпСтейт“ в „Телеграм“ показа днес на карта затварянето на малък „джоб“ в южната част на Авдеевка, който вчера беше показан като контролиран от украинската армия.

По-рано тази сутрин украинският генерал Олександър Тарнавски, който командва войските в тази зона, съобщи за „ожесточени боеве“ в Авдеевка. „Нашите войски използват всички налични сили и средства, за да задържат врага“, каза той.

Генералът заяви също, че украинските сили са в процес на изграждане на нови отбранителни позиции около Авдеевка, което е сигнал за възможно изтегляне пред вълните от руски атаки, които се засилват от октомври миналата година насам.

„Установени са нови позиции и продължават да се изграждат здрави укрепления, като се вземат предвид всички възможни сценарии“, каза генерал Тарнавски.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани