Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън заяви, че Путин е отговорен за смъртта на Навални

[post-views]
Проучване: Все повече американци не одобряват президента Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин е отговорен за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, предадоха световните агенции

Байдън определи Навални като „мощен глас на истината“.

Президентът на САЩ допълни, че „не е изненадан, но е възмутен“ от новината за смъртта на опозиционния лидер. „Не знаем какво точно се е случило, но няма съмнение, че е смъртта на Навални е следствие от нещо, което Путин и неговите главорези са направили“, заяви Байдън.

„Руските власти ще разкажат своята собствена версия“, допълни той. „Но не се заблуждавайте. Не се заблуждавайте, Путин е отговорен за смъртта на Навални“, подчерта Байдън.

Той също така заяви, че обмисля допълнителни стъпки, за да бъде наказана Русия след смъртта на Навални, за когото той припомни, че „смело се е изправил срещу корупцията и насилието“ на правителството на Путин.

Белият дом съобщи, че все още се опитва да получи повече  информация за смъртта на Навални.

Байдън също така подчерта, че смъртта на Навални е подчертала колко спешно необходимо е  Конгресът на САЩ да одобри отпускането на десетки милиарди долари за Украйна, за да се противопостави тя на руската инвазия, предаде Асошиейтед прес

„Надявам се, че това ще подтикне американските законодатели да изпратят повече помощ за Украйна“, заяви Байдън. Той допълни, че „историята гледа сега“ законодателите в Камарата на представителите, които все още не са се заели с дискутирането на приетия от Сената законопроект за отпускане на милиарди долари помощи за Украйна.

„Неуспехът да подкрепим Украйна в този критичен момент никога няма да бъде забравен“, заяви Байдън. „И часовникът тиктака. Това трябва да се случи. Трябва да помогнем сега“, подчерта Байдън.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани