Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Демонстрации имаше в европейски столици след новината за смъртта на Навални

[post-views]
Алексей Навални ще бъде посмъртно удостоен с Дрезденската награда за мир

Няколкостотин души се събраха пред посолството на Русия в Берлин след новината за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, предаде Франс прес.

„Путин, убиец!“, скандираше множеството, съставено в голямата си част от рускоговорящи, но сред което имаше и германци. Много хора носеха снимки и плакати на Навални или плакати с обиди по адрес на Владимир Путин.

За подобна демонстрация пред руското посолство във Виена съобщи и австрийската агенция АПА.

Няколкостотин души се събраха и във Варшава, и Вилнюс, за да отдадат почит на Навални, допълва Франс прес.

В полската столица демонстрацията също беше пред руското посолство. Демонстрантите поставиха цветя и свещи пред оградата на посолството. Чуха се и скандирания „Путин, убиец!“ и „Никога не забравяй, никога не прощавай!“

В Литва подобна демонстрация събра стотици хора пред мемориала на жертвите на съветската окупация.

Демонстрация имаше и в Лондон, като тя се състоя също пред сградата на руското посолство в британската столица, допълва Асошиейтед прес.

Пред посолствата на Русия в Ереван, в Армения, и в Мадрид, в Испания, както и пред руското консулство в Истанбул, в Турция, привърженици на Навални оставиха запалени свещи и цветя.

В Буенос Айрес, столицата на Аржентина, привърженици на Навални също поставиха снимки, цветя и свещи в памет на руския опозиционер пред сградата на руското посолство, посочва Асошиейтед прес.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани