Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кремъл определи изказванията на Запада по повод смъртта на Навални като “истерични и абсолютно недопустими“

[post-views]
Кремъл определи като неоснователни обвиненията на САЩ, че руските сили са използвали химически оръжия в Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи изявленията на Запада относно смъртта на Алексей Навални като „истерични и абсолютно недопустими“, понеже все още няма информация за причината, поради която той е починал, предаде ТАСС.

„Няма никаква информация за причината за смъртта, а се правят такива изявления. Очевидно това са напълно истерични (изказвания). Считаме подобни изявления за абсолютно недопустими. Те са неприемливи“, каза Песков.

Той подчерта, че все още няма информация от медиците и съдебните експерти. „Няма окончателна информация от Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН)“, отбеляза Песков.     Запитан дали Кремъл ще реагира на ситуацията, той отговори: „ФСИН ще реагира… Казахме всичко, беше докладвано на президента, по-нататък ФСИН прави всичко, което трябва да се направи“.    

Той коментира и разпространената вчера в американски медии информация, че САЩ са уведомили Конгреса и европейските си съюзници за нови разузнавателни данни за руския ядрен потенциал, който може да представлява международна заплаха, допълва Ройтерс.

Кремъл вчера отхвърли предупреждението на САЩ за новите ядрени възможности на Москва в космоса, като го нарече „злонамерена измислица“ и трик на Белия дом, целящ да накара американските законодатели да одобрят повече пари за противодействие на Русия, припомня британската информационна агенция.

Песков днес заяви, че откакто са се появили въпросните „слухове“, САЩ не са се свързвали с Русия, но посочи, че Москва е готова да работи с Вашингтон за разработване на противоспътникови оръжия. Запитан дали Русия ще бъде готова за контакт със САЩ по този въпрос, Песков отговори: „Ако има някакви инициативи от американска страна“. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани