Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Марк Рюте: Престанете да хленчите заради Тръмп и се съсредоточете върху интересите на Европа

[post-views]
Нидерландското правителство подаде оставка заради имиграционната политика

Отиващият си нидерландски премиер Марк Рюте, фаворит за следващ генерален секретар на НАТО, заяви днес, че Европа трябва да спре да мрънка заради Доналд Тръмп и вместо това да се съсредоточи върху това, което може да направи за Украйна, предаде Ройтерс.

Бившият американски президент Тръмп предизвика възмущение в Европа, като заяви, че ако бъде преизбран през ноември, няма да защитава съюзниците от НАТО, които не харчат достатъчно за отбрана.

„Трябва да спрем да стенем, да мрънкаме и да се оплакваме от Тръмп“, заяви Рюте на Мюнхенската конференция по сигурността.“Това засяга американците. Аз не съм американец, аз не мога да гласувам в САЩ. Трябва да работим с всеки, който е на дансинга.“

Той заяви, че Европа при всички случаи трябва да отделя повече средства за отбрана и да увеличи производството на боеприпаси, не само защото Тръмп може да се върне.

Рюте посочи, че Европа трябва да увеличи подкрепата си за Украйна, защото това е в неин интерес.

„И цялото това мрънкане и стенания за Тръмп. Чувам го постоянно през последните няколко дни. Нека да спрем да го правим“, каза Рюте, като добави, че след като е разговарял с американски политици в Мюнхен той е „предпазлив оптимист“, че  американската военна помощ за Украйна, която за момента е блокирана, в крайна сметка ще бъде отпусната.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани