Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Хизбула“ предупреди Израел, че ще плати „с кръвта си“ за убитите тази седмица 10 ливански цивилни

[post-views]
Ръководителят на "Хизбула" каза, че разселените жители на Северен Израел няма да могат да се върнат у дома, ако войната в Газа продължи

Подкрепяната от Иран шиитска групировка „Хизбула“ днес заяви, че има готовност да засили атаките си срещу Израел, след като тази седмица при удари на израелската армия по Ливан бяха убити 10 ливански цивилни, предаде Ройтерс.

В реч, излъчена по телевизията, лидерът на ливанското движение Хасан Насралла заяви, че Израел ще плати „с кръвта си“ за 10-те убити цивилни, което подсказва за риска от ескалация на конфликта, който тлее по границата между двете страни, откакто избухна войната в Газа.

Насралла обвини Израел, че преднамерено атакува цивилни и че е можел да избегне убийството на 10-те цивилни ливанци, 5 от които са деца.

„Отговорът на клането трябва да бъде продължаване и засилване на съпротивата на фронта. През последните дни бяха убити наши жени и деца. Врагът ще си плати за проливането на тяхната кръв със своята кръв“, подчерта Насралла.

Той допълни, че убийствата са засилили решителността на движението. „Хизбула“ ще увеличи „присъствието, силата, огъня и гнева си“ и ще разшири операциите си, предупреди лидерът на движението.

Израелските военни съобщиха, че в сряда са нанесли „прецизен въздушен удар“ по Ливан, при който са били убити командири и бойци на „Хизбула“. Не се споменават смъртни случаи сред цивилното население. Преди това Израел е заявявал, че не взема на прицел цивилни.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани