Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ поразиха безпилотен плавателен съд и противокорабна крилата ракета на йеменските бунтовници хуси

[post-views]
САЩ и Великобритания нанасят удари срещу хусите в Йемен

Силите на САЩ нанесоха два удара – по противокорабна ракета и мобилен безпилотен плавателен съд, изстреляни от контролираните от йеменските бунтовници хуси райони на Йемен, съобщи днес Централното командване на САЩ, цитирано от Ройтерс.

Четири противокорабни балистични ракети са изстреляни от контролирани от хусите райони над Червено море към търговския кораб „Полукс“ между 13:15 ч. местно време вчера и 1:00 ч. днес, съобщи командването в публикация в „Екс“. То добави, че няма данни за наранявания или щети по поразения кораб или друг плавателен съд в районите.

По-рано днес подкрепяните от Иран хуси поеха отговорност за нападението срещу петролния танкер.

„Военноморските сили на йеменската армия извършиха операция срещу британския петролен кораб в Червено море с голям брой военноморски ракети“, заяви военният говорител на хусите Яхия Сареа, като добави, че ударите „са били точни и преки“.

От средата на ноември хусите многократно извършиха нападения с дронове и ракети срещу международното търговско корабоплаване в Червено море и пролива Баб ал Мандеб, като твърдят, че действат в знак на солидарност с палестинците, докато Израел води война срещу радикалното движение „Хамас“ в ивицата Газа.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани