Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Броят на палестинците, убити във войната между Израел и „Хамас“, надмина 29 000, съобщи министерството на здравеопазването на Газа

[post-views]
Израел предаде на палестинските власти телата на убити палестинци в Газа

Повече от 29 000 палестинци са били убити на територията на ивицата Газа от началото на войната между Израел и „Хамас“, съобщи министерството на здравеопазването на ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес.

Министерството съобщи, че през последните 24 часа в болниците са докарани 107 тела. С това общият брой на загиналите от началото на войната достига 29 092 души.

Министерството не прави разграничение между цивилни и бойци в данните си, но твърди, че около две трети от загиналите са жени и деца. Според него над 69 000 палестинци са били ранени.

Министерството е част от ръководеното от „Хамас“ правителство в Газа, но поддържа подробни данни за жертвите. Данните му от предишни войни в Газа до голяма степен съвпадат с тези на агенциите на ООН и дори на Израел.

Израел твърди, че е убил над 10 000 палестински бойци, без да предоставя доказателства. Военните казват, че се опитват да избягват да нараняват цивилни и обвиняват „Хамас“ за големия брой жертви, тъй като групировката се сражава в гъсто населени райони.

Войната прогони около 80% от жителите на Газа, които наброяват около 2,3 млн. души, от домовете им и изправи пред опасността от глад една четвърт от тях, посочват служители на ООН.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани