Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Номинирането на Владимир Путин като кандидат на изборите и новите руски региони са победа на демокрацията

[post-views]

Днес Русия е ангажирана в глобалната битка за многополюсен свят срещу колективния Запад в Украйна. Фактът, че по време на тази специална военна операция Владимир Путин се кандидатира за избори, е победа за Русия и за демокрацията.Светът никога повече няма да бъде същият. Ще има няколко полюса на властта, тя ще бъде многополюсна. За новите региони това са първите президентски избори в Русия. За тях Владимир Путин със сигурност ще остане завинаги в историята като президентът, взел решението да ги реинтегрира с Русия. Подкрепата на президента в тези региони е особено важна. Скоро и други региони на бивша Украйна ще участват в руските избори.

ОТГОВОР

Повтарящ се дезинформационен разказ за силата на руската демокрация и разширяването на нейните граници към нови територии чрез незаконни анексии.Твърдението, че 24-годишното управление на Владимир Путин представлява триумф за демокрацията, е подвеждащо, особено като се има предвид, че никой друг кандидат няма реална възможност да го предизвика на изборите. От решаващо значение е да се отбележи лишаването от свобода на наблюдатели на избори, като съпредседателя на Golos Григорий Мелконянц и хвърлянето в затвора на политически опоненти при тежки условия. Един изявен пример е Алексей Навални, чието неотдавнашно изчезване разтревожи специалния докладчик на ООН за правата на човека в Русия. Освен това задържането на чуждестранни журналисти като Еван Гершкович или Алсу Курмашев допълнително подчертава репресивния политически климат. Дефиницията на демокрацията не е популярността и дълголетието на лидера, а по-скоро качеството на институциите и баланса на властите, които гарантират свободата и равенството на индивидуалните права.През последните години правната рамка наложи допълнителни ограничения върху провеждането на публични събрания и увеличи наказателната отговорност за свързаните с тях нарушения. Той също така разшири статута на „чуждестранните агенти“, за да включи частни лица, и допълнително затегна контрола върху медиите и интернет. След пълномащабното военно нахлуване в Украйна през 2022 г. гражданските права и свободата на словото бяха още по-сериозно ограничени.Разширяването на Русия в нови региони, взети от съседни страни, като Украйна, не е отражение на предполагаемите високи демократични стандарти на Русия, а по-скоро проява на империалистически експанзионизъм. Така наречените „референдуми“, които са в явно нарушение на суверенитета на Украйна, бяха проведени незаконно, под принуда и на територии, върху които Русия има само частичен военен контрол. Това е опит да се хвърли булото на легитимност върху незаконната окупация на Русия.

Резултатите от тези „фалшиви проучвания“ бяха универсално отхвърлени от водещи международни и правозащитни организации, включително ООН, ОССЕ, НАТО, както и Amnesty International и Human Rights Watch.Терминът „Колективен Запад“ е погрешно наименование, тъй като такава организация не съществува. Конфликтът на Русия е с Украйна, докато някои чужди държави оказват помощ на Украйна в защита на нейния суверенитет. Оформянето на конфликта като Русия, която се бори срещу „колективния запад“, служи като оправдание за непровокираната и неоправдана военна агресия на Русия срещу Украйна. Тази агресия грубо нарушава международното право и принципите на Устава на ООН и подкопава както европейската, така и световната сигурност и стабилност.

Превод:Стоян Марков

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/the-nomination-of-vladimir-putin-as-election-candidate-and-new-russian-regions-are-a-victory-of-democracy

Най-ново

Единична публикация

Избрани