Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Британската армия използва AI, за да ускори набирането на персонал

[post-views]
Сухопътните сили на Великобритания разрешиха на военнослужещите да си пускат брада

Британската армия използва изкуствен интелект (AI), за да ускори процеса на набиране на персонал.

Разработен от аутсорсинг фирмата Capita, AI софтуерът сега се използва за бърз анализ на медицинските документи на потенциални новобранци и за идентифициране кой има право да се включи.

Софтуерът работи, като преобразува качените документи в записи с възможност за търсене и поставя имейли, електронни документи и гласови съобщения в един формат, който специалистите по подбор на персонал лесно могат да намерят и оценят.

Според разработчика, технологията е предназначена да подобри ефективността, тъй като службата обикновено обработва около 40 000 медицински документа годишно.

Преди да бъде използван софтуерът с изкуствен интелект, британските военни служби за набиране на новобранци прекарваха най-малко един час на кандидат, за да оценят ръчно здравните досиета.

Това е така, защото медицинските досиета за военно записване обикновено са дълги от 50 до 100 страници.

Съобщава се още, че с другите етапи на подбора са необходими пет месеца, преди потенциалният новобранец да бъде уведомен, дали е годен за служба.

Според източник на Capita, въвеждането на новата AI технология е намалило общото време за прилагане с 25%.

„Контактът лице в лице и ангажираността с обслужващия персонал винаги ще бъде в основата на набирането на армия, но има части от процеса, които са станали по-бързи, по-прости и по-ефективни чрез използването на технология за изкуствен интелект“,каза говорителят на компанията iNews.

През декември 2023 г. данните на Министерството на отбраната на Обединеното кралство разкриха, че британската армия преживява най-ниския си брой активен персонал от Наполеоновите войни през 1815 г.

Общият брой на редовните войски и доброволческите резерви във всички служби падна до 184 000 – с над 7 000 по-малко от предходната година.

Британската армия отбеляза най-голям спад – от 78 000 войници през 2022 г. до само 75 983 през 2023 г.

Парламентът на Обединеното кралство също призна, че се чувства все по-загрижен от кризата, особено след като научи, че повече хора напускат въоръжените сили, отколкото се присъединяват.

Източник: thedefensepost.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани