Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава на официално посещение в Турция

[post-views]
Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в съвместна сесия на Съвета „Външни работи“ в Люксембург

Министърът на отбраната Тодор Тагарев заминава днес, 20 февруари, на официално посещение в Анкара, Република Турция. Визитата е по покана на министъра на националната отбрана на Република Турция Яшар Гюлер. Целта е да бъдат обсъдени актуални въпроси на сигурността и отбраната от двустранния и международния дневен ред.

Предвижда се на срещата в Министерството на националната отбрана на Република Турция министър Тодор Тагарев и министър Яшар Гюлер да дискутират възможностите за участие в съвместни инициативи в сферата на отбраната и перспективите за повишаване на оперативната съвместимост, бойната подготовка и осигуряването на въоръжените сили. Двамата министри ще подпишат „Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Република Турция относно презгранични операции за охрана на въздушното пространство“.

В рамките на визитата са планирани срещи на българската делегация в Съвета по национална сигурност и в Комисията по отбрана на Великото национално събрание на Република Турция.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани