Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля налагането на нови санкции срещу Русия след смъртта на Алексей Навални

[post-views]
Байдън пристигна на посещение в Полша

Президентът на САЩ Джо Байдън може да наложи нови санкции на Русия след смъртта на опозиционния дисидент Алексей Навални, предаде ДПА.

„Вече имаме санкции, но обмисляме налагането на допълнителни такива“, заяви Байдън пред репортери.

Байдън обвини руския президент Владимир Путин за смъртта на Навални в сибирски затворнически лагер. Съединените щати вече са наложили на Русия няколко кръга санкции заради продължаващата вече почти две години война в Украйна, припомня ДПА.

С оглед на милиардите долари подкрепа за Украйна, които се задържат от републиканците в Конгреса на САЩ, американският президент заяви, че не знае дали смъртта на Навални ще промени ситуацията. „Надявам се да е така, но не съм сигурен“, добави той.

Поведението на републиканците в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), които блокират пакета с помощи за Украйна е „шокиращо“, заяви Байдън и добави, че според него те бягат от заплахата, която представлява Русия, и от задълженията към НАТО.

Американският президент допълни, че е готов да се срещне с председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън от Републиканската партия, за да се опита да разреши проблема, отбелязва ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани