Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Втори поред провал при изпитанието с британските рекет Trident

[post-views]
Великобритания ще модернизира ракетната система, която използва за защита на военни кораби в Червено море

Британската армия с втори пореден провал при изпитанията с новата ядрена ракета Трайдънт 2, предават медиите на острова. Последният тест е проведен от подводница Вангард на британския кралски флот край източното крайбрежие на САЩ, отбелязва агенция Би Би Си.

Причините за провала се изясняват. Според британският таблоид „Сън“ става въпрос за повреда в ускорителите на ракета, която малко след пуска е паднала близо до мястото на изстрелване.         

По принцип ракети „Трайдънт“, когато са на бойно дежурство са въоръжени с ядрени бойни глави, но не е при провеждането на изпитания с тях, допълва вестник „Сън“.

Поредният провал със стратегическите ракети е излагация, както за британският кралски флот, така и за американската компания производител, коментира Би Би Си.

Тестовете с подобни ракети са изключителна рядкост, заради тяхната цена, като всяка една струва около 17 милиона, допълва медията и припомня, че предишното изпитание през 2016г, също е завършило с провал.

Ракетите „Трайдънт“ се смятат за гръбнака на възпиращия потенциал на британските ядрени сили, като системата до този момент има над 190 успешни теста, което я прави една най-надеждните в света“, се казва в съобщение на британското военно министерство малко след новината за неуспешния тест.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани