Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания обяви нови санкции срещу Русия по повод годишнината от нахлуването на руските сили в Украйна

[post-views]
Великобритания наложи нови санкции на руски лица и организации

Великобритания обяви вчера нов пакет от санкции срещу Русия, като заяви, че иска да ограничи военните възможности на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Пакетът, който съдържа санкции срещу повече от 50 души и организации, бе обявен два дни преди в събота да се навършат две години от нахлуването на руските сили в Украйна.

Британските санкции са част от координирани усилия на Запада да ограничи възможностите на руската икономика.

„Нашият международен икономически натиск означава, че Русия не може да си позволи тази нелегална инвазия. Нашите санкции лишават Путин от ресурсите, които са му тъй необходими“, се казва в изявление на британския външен министър Дейвид Камерън.

В сряда Европейският съюз обяви нов санкционен пакет, припомня Ройтерс.

Великобритания въведе санкции срещу компании, свързани с руската отбранителна индустрия. Британските санкции са насочени също срещу източници на доходи от метали, диаманти и енергийната индустрия.

Британското външно министерство казва още, че Лондон въвежда санкции срещу ключови руски вносители и производители на машинни елементи, използвани при производството на отбранителни системи, компоненти за ракети и двигатели на танкове и изтребители.

В британския санкционен списък фигурират над 2000 руснаци и руски компании и организации, отбелязва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани