Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските военни съобщиха, че са убили боец на „Ислямски джихад“ при прецизен въздушен удар в Западния бряг

[post-views]
Израелски военни, преоблечени като жени и медици, убиха „трима палестински екстремисти“ в болница на Западния бряг

Израелските военни съобщиха днес, че при въздушния удар в окупирания Западен бряг са поразили целта си – боец от групировката „Ислямски джихад“, който бил напът да извърши нападение, предаде Ройтерс.

Палестинската новинарска агенция УАФА съобщи, че при удара в град Дженин късно снощи е загинал и 17-годишен младеж, а над 10 души са били ранени.

Израелските военни заявиха, че целта на удара е бил Ясер Ханун, който през последните няколко седмици е извършил няколко нападения със стрелба.

Насилието в Западния бряг, една от териториите, на които палестинците искат да обособят независима държава, се увеличи преди началото на конфликта в Газа и продължава със същите темпове и след това, като израелските власти често извършват арести и участват в смъртоносни сблъсъци, отбелязва Ройтерс.

Израел започна военната си офанзива в Газа, след като на 7 октомври бойци на палестинската ислямистка групировка „Хамас“, наред с други, извършиха нападения в редица градове и кибуци в южната част на страната, убиха 1200 души и взеха над 250 души за заложници.

Според здравните власти в палестинския анклав офанзивата срещу „Хамас“ е отнела живота на най-малко 29 000 души, довела е до опустошаването на по-голямата част от крайбрежната територия и е принудила голяма част от 2,3-милионнно население на Газа да напусне домовете си.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани