Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ ще въведат стотици нови санкции срещу Русия, заяви Виктория Нюланд

[post-views]
Путин не е искрен, когато говори за мирни преговори с Украйна, заяви високопоставен представител на Държавния департамент

Заместник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд заяви днес, че САЩ ще въведат стотици нови санкции срещу Русия в рамките на нов санкционен пакет по случай втората годишнина от нахлуването на руските сили в Украйна, предаде Ройтерс.

Нюланд каза, че част от санкциите ще бъдат насочени срещу отговорните за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. Същевременно тя уточни, че основната част от новите санкции ще засегнат „военната машина на Путин“ и ще имат за цел да запълнят празнините в съществуващите санкционни режими.

Американският президент Джо Байдън заяви днес, че Вашингтон ще обяви утре нов голям пакет от санкции срещу Русия.

„Ще има нов смазващ пакет от санкции, ще има стотици санкции през следващите няколко дни . . . част от тях ще бъдат насочени срещу хората, замесени в смъртта на Навални“, каза Виктория Нюланд в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

Нюланд призна, че действащите санкции не са спрели отбранителната индустрия на Русия.

„Той (Путин) и неговите мошеници намериха много пробойни“, каза заместник държавният секретар, но отбеляза, че с новите санкции ще бъде обърнато внимание на този въпрос.

„Когато видите пакета след няколко дни, ще забележите, че той обръща сериозно внимание на заобикалянето, на възлите и мрежите и на страните, които помагат, по собствена воля или не, санкциите да бъдат заобикаляни, както и на банките, които поддържат и позволяват това заобикаляне, а също така и на ресурсите, които се използват за оръжията“, поясни Нюланд.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани