Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Meta разширява програмата си за проверка на факти у нас

[post-views]
Meta затяга ограниченията за тийнейджъри във Facebook и Instagram

Компанията Meta обяви, че разширява програмата си за проверяване на факти в България и добавя Factcheck.bg като партньор. Factcheck.bg – българска платформа за проверка на факти, сертифицирaна от независимата Международна мрежа на проверителите на факти (International Fact-Checking Network), ще работи със своя екип на български език. Той ще преглежда и оценява точността на съдържанието в България.

Factcheck.bg е инициатива на Асоциацията на европейските журналисти – България, и има редакционна независимост и собствен екип от опитни журналисти и проверители на фактите.

Като част от борбата на Meta срещу разпространението на невярна информация Meta си партнира с независими проверители на факти от цял свят, които преглеждат и оценяват точността на съдържанието. Когато проверител оцени дадена информация като недостоверна, Meta започва да я показва по-надолу във фийда с новини, което значително намалява разпространението ѝ. Това предотвратява разпространението на дезинформация и намалява броя на хората, които я виждат. Днес Meta работи с над 100 организации за проверка на информация на повече от 60 езика по целия свят и инвестира в различни начини да повиши усилията си в тази насока.

Най-ново

Единична публикация

Избрани