Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шествието, което се състои в София по повод две години от началото на войната в Украйна, временно спря движението на Орлов мост

[post-views]
Шествието, което се състои в София по повод две години от началото на войната в Украйна, временно спря движението на Орлов мост
Снимка: БТА

Граждани се събраха в София, пред президентството за шествие под надслов „Украйна: Две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години ЗАЕДНО и до победата на Украйна“. Шествието тръгна от площада пред президентството по бул. „Цар Освободител“ с кордон. Гражданите временно спряха движението на Орлов мост.

Преминавайки покрай руската църква „Свети Николай Мирликийски“, се стигна до напрежение между част от протестиращите и хора, стоящи пред църквата, видя репортер на БТА. Полицията не допусна ескалация.

Сред събралите се хора се виждат плакати с надписи “Слава за героите на Украйна”, както и “ЕС НАТО Слава за Украйна”. Част от гражданите разпънаха един до друг флаговете на България и Украйна. За начало на събитието прозвучаха химните на двете държави.

Организатори на шествието са Гражданско движение „БОЕЦ“, Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“ и Интеграционно образователния център „Украински Вулик“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани