Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Балон с неустановен произход беше засечен над западните части на САЩ, но не е бил заплаха

[post-views]
Севернокорейски балони с боклук объркаха въздушното движение в Сеул и причиниха пожар на покрив

Американската армия засече балон с неустановен произход над западните части на САЩ, но не го смята за заплаха, съобщиха агенциите.

Според изявление на Северноамериканското въздушно-космическо командване (НОРАД) летящият обект е прехванат от американски изтребител над Юта. Преценено е било, че той не представлява заплаха, затова е бил оставен във въздуха, но движението му се следи внимателно.

От НОРАД, където отговарят за защитата на въздушното пространство на САЩ и Канада, не уточниха откъде е дошъл балонът и защо е летял над Юта и Колорадо.

Балонът се появява малко повече от година след като изтребител на САЩ свали по драматичен начин летящ обект край бреговете на Южна Каролина, за който беше съобщено, че е китайски шпионски балон, събиращ разузнавателни данни на американска територия. Оттогава съобщенията за прелитания на подобни летателни средства в небето на САЩ предизвикват оживен интерес.

Американските власти уточниха, че засеченият вчера балон не е изпратен от чуждестранен противник и не е създал опасност за въздухоплаването и националната сигурност.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани