Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Валентина Георгиева със сребро на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Котбус

[post-views]
Валентина Георгиева със сребро на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Котбус

Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева спечели сребърен медал във финала на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Котбус (Германия), която бе олимпийска квалификация за Игрите в Париж това лято

Валентина Георгиева със сребро на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Котбус
Валентина Георгиева спечели сребро в Котбус
Снимка: БФГимнастика

За Валентина Георгиева, която е възпитаничка на треньора Филип Янев това е второ състезание след завръщане от тежка контузия. Тя получи травма на коляното на 14 август 2022 година по време на финала на прескок на Европейското първенство в Мюнхен. На 9 септември Георгиева претърпя операция заради увреждане на кръстни връзки и менискус, но след това се възстанови успешно и ето, че вече има два подиума на прескок за тази година. Тя получи средна оценка от 13.916 точки след изпълнението на двата си прескока. В първото си състезание миналата седмица на Световната купа в Кайро (Египет) българката отново спечели сребърно отличие.

Този успех бе подарък за легендата на българската спортна гимнастика и настоящ генерален секретар на БФ по спортна гимнастика Йордан Йовчев, който в същия ден беше рожденик. Ако успее да спечели още едно отличие на уреда прескок Валентина Георгиева ще си осигури квота за Олимпийските игри това лято. Останалите българските състезатели не успяха да се класират на финал на Световната купа в Котбус, която бе олимпийска квалификация за Париж 2024.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани