Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Грациите вдигнаха на крака зала „София“ с новите си съчетания

[post-views]
Грациите вдигнаха на крака зала „София“ с новите си съчетания

Състезателките от националните отбори по художествена гимнастика индивидуално жени и ансамбъл, както и национален отбор девойки индивидуално, представиха новите си композиции за пръв път пред публика. Събитието се състоя в зала „София“, която се оказа тясна да побере всички желаещи да видят на живо гимнастичките :

художествена гимнастика
художествена гимнастика

Националките ни по художествена гимнастика се готвят за предстоящия сезон, който включва и най-престижният споретен форум Олимпийските игри. Българките имат пълен бой квоти за Париж 2024 – две индивидуални и ансамбъл. Отборът ни е подпомаган от фондация „Спорт в България“, който имаше свой представител в залата . Това бе изпълнителният директор на организацията Вяра Великова. Столичната зала „София“ се напълни далеч по-рано от началния час на контролното, като входът за зрители беше свободен.

Боряна Калейн изненада с нещо изключително иновативно. Четирите й нови съчетания вървят като сюжетна линия — музиката прелива от едно в друго. Истински разказ за цялостния път на примата ни за пътя, по който е преминала, за победите, трудностите и триумфа, книга, „прочетена“ на килима в четири композиции. Стилияна Николова е сменила три от своите съчетания, като за бухалките е избрала песента „Хубава си моя горо” изпята и аранжирана специално за тази композиция на грацията ни. Ансамбълът в състав София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Камелия Петрова взриви публиката със съчетанието си на пет обръча. Композицията е по музика на Енио Мориконе от филма „Професионалистът“. Върху нея са насложени български фолклорни ритми. Музиката за топки и ленти, която е избрал щабът на ансамбъла е ремикс на “Someone Else“. На килима излязоха още Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Ева Брезалиева и Магдалена Вълкова. Първото участие на гимнастичките ни ще бъде през  март на Международния турнир в Марбея, но там те ще играят демонстративно. Новият сезон с реално класиране за България ще започне със Световната купа в Атина отново през март.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани