Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сътрудник на Навални: Убиха го малко преди да го разменят

[post-views]
Алексей Навални ще бъде посмъртно удостоен с Дрезденската награда за мир

Нови подробности около починалия наскоро руски опозиционер Алексей Навални. Според сътрудничка на активиста той е умрял малко преди да бъде освободен чрез размяна. В същото време началникът на украинското разузнаване Кирил Буданов заяви, че Навални е починал от естествена смърт в арктическата наказателна колония в далечния Сибир на Русия.

Починалият в затвора Алексей Навални е трябвало да бъде разменен за офицера от руската Федерална служба за сигурност Вадим Красиков, който излежава доживотна присъда в Герамания за убийството на чеченски дисидент. Това разказва в Ютюб сътрудничката на Навални Мария Певчих, според която руския опозиционер е бил убит. Тя твърди, че вечерта на 15 февруари е получила потвърждение, че преговорите за размяната са били на финален етап и било въпрос на дни Алексей Навални да бъде освободен. Той беше убит ден по-късно, защото Путин не е могъл да понесе мисълта да е свободен, посочва Мария Печвик.

Сътрудничката на Навални допълва, че в преговорите участвал известният руския олигарх Роман Абрамович, който е посредничил с президента Путин.

Все още няма официален коментар от руска страна за твърденията на Мария Певчих.

Междувременно началникът на украинското разузнаване Кирил Буданов заяви, че смъртта на Навални е била естествена и той е починал от тромб.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани