Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп обжалва глобата от 454 милиона долара, наложена му по дело за измама в Ню Йорк

[post-views]
Тръмп обжалва глобата от 454 милиона долара, наложена му по дело за измама в Ню Йорк

Адвокати на бившия американски президент Доналд Тръмп и висши изпълнителни директори на компанията му  „Тръмп Организейшън“ (Trump Organization) внесоха днес обжалване, оспорващо съдебно решение по граждански иск за измама срещу него, внесен от главния прокурор на щата Ню Йорк, съобщиха световните агенции.

Юридическият екип на бившия президент уведоми апелативен съд в щата Ню Йорк за плановете си да оспори решението от 16 февруари на съдия Артър Енгорън от щатския съд в Манхатън.

Енгорън призна Тръмп и неговите изпълнителни директори за виновни по редица обвинения за измама и им наложи глоби в размер на над 454 млн. долара, които основно засягат Тръмп, на когото освен това бе забранено да прави бизнес в Ню Йорк за срок от три години.

От Тръмп не се изисква да плати глобата си или да внесе залог за да обжалва, но обжалването не спира автоматично  изпълнението на съдебното решение, посочва Асошиейтед прес.

Той обаче има срок до 25 март да си осигури отсрочка, юридически механизъм, с който се отлага принудителното събиране на глобата, докато трае обжалването. За целта Тръмп трябва да внесе залог, покриващ стойността на глобата. Адвокатите му обаче могат да поискат от апелативния съд да даде отсрочка, без да бъде внасян залог или срещу залог, но в по-малък размер.

Искът срещу Тръмп беше внесен в съда през септември 2022 г. от главния прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс. Според обвинението компанията „Тръмп Организейшън“ е предоставила неверни данни за стойността на активите си, за да си осигури по-благоприятни условия по сключени заеми и застраховки. Наложената от съда огромна глоба заплашва да лиши милиардера републиканец от финансови активи в самия разгар на предизборната му кампания, отбелязва АП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани