Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ботев (Пловдив) е първият полуфиналист в турнира за Купата на България по футбол

[post-views]
Ботев (Пловдив) е първият полуфиналист в турнира за Купата на България по футбол

Ботев (Пловдив) е първият полуфиналист в турнира за Купата на България по футбол
Снимка:БНР

Отборът на Ботев (Пловдив) се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол, след като победи с 2:1 Спартак (Варна) като домакин в среща от четвъртфиналите на надпреварата

Самуел Акере и Ивелин Попов се разписаха за успеха за „канарчетата“, които се превърнаха в първия полуфиналист в турнира за Купата на България по футбол. За гостите от Варна точен бе Ахмед Ахмедов. На стадион „Христо Ботев“„жълто-черните“ поведоха в резултата. Самуел Акере се разписа с изстрел от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Георги Георгиев и така почивката дойде при гол аванс за „канарчетата“. В 72-ата минута Ботев сложи точка на спора с второ попадение. Акере центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Ивелин Попов овладя и  стреля неспасяемо в долния десен ъгъл на Георги Георгиев за 2:0.

В 85-ата минута и вратарят на Ботев Матвей Игонен се намеси решаващо при изстрел на Румен Руменов от фаул. Минута след това играчите на Росен Кирилов намалиха изоставането си. Варненският тим организира бърза атака отдясно, Мехмед Мехмед центрира към наказателното поле, където Ахмед Ахмедов се разписа за крайното 1:2. Така отборът на Ботев (Пловдив)продължава напред към полуфиналите в турнира за Купата на България. В останалите четвъртфинални сблъсъци Хебър (Пазарджик) посреща Пирин (Благоевград), ЦСКА-София е домакин на Арда (Кърджали), а Лудогорец приема ЦСКА 1948.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани