Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мащабна реформа на сухопътните сили на САЩ

[post-views]

Секретарят на сухопътните сили на САЩ Кристин Уормът и генерал Ранди Джордж, началник щаб, съобщиха, че подразделението, част от въоръжените сили, ще бъде преструктурирано и намалена с около 24 000 души, което е близо 5%.

Съкращенията обаче ще бъдат не в броя на войниците, а най-вече на незаети позиции и на такива, които са били необходими по време на войните в Ирак и Афганистан. Около 3000 от съкращенията ще бъдат от силите за специални операции. Промените се правят с цел сухопътните сили да се подготвя за бойни действия срещу по-усъвършенствани врагове и планът включва добавянето на  близо 7500 войници в  противовъздушната  отбрана, борбата с дронове и пет нови оперативни групи по целия свят с подобрени способности за киберразузнаване и удари на далечни разстояния.

Американската армия от години изпитва недостиг на нови попълнения и не успява да запълни  хиляди длъжности. В момента сухопътните сили трябва да са численост до 494 000 войници, но общият им брой на активна служба в момента е с близо 50 000 по-малко. Целта е в следващите 5 години броят им да достигне 470 000 души.

Източник: bnr.bg

Избрани