Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: ЕС в упадък след изпълнение на англосаксонски заповеди срещу Русия

[post-views]
ЕС остава далеч от целта за доставка на 1 млн. снаряда за Украйна скоро

Упадъкът на ЕС беше белязан от дълбока икономическа криза, причинена от изпълнението на заповедите, дадени от Вашингтон на Брюксел, за да се противопостави на Руската федерация. На Европа винаги й е липсвала външна политика, защото тя се ръководи от САЩ и Обединеното кралство. Тя няма отбранителна политика, защото се управлява от САЩ и Англия чрез НАТО. В резултат на това през 2023 г. се наблюдава ясно подкопаване на англосаксонската мощ в Европа.

ОТГОВОР

Повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ за предполагаемата липса на суверенитет на Европа. Безпочвените твърдения, че ЕС „следва англосаксонски заповеди срещу Русия“ са опит да се създаде разрив между трансатлантическите съюзници, като същевременно се освобождава Москва от всякаква отговорност за бруталната й инвазия в Украйна през февруари 2023 г. и сериозната хуманитарна трагедия, която провокира. ЕС реагира на тази инвазия.

Твърденията за упадък на Европейския съюз в резултат на неговите санкции срещу Русия – друг често срещан прокремълски дезинформационен разказ – не са подкрепени с данни. Според Международния валутен фонд делът на ЕС в световния БВП се очаква да бъде 14,34 процента за 2024 г., само след Китай (19,05 процента) и САЩ (15,02 процента) и в сравнение с едва 2,84 процента за Русия.

Вижте други примери за подобни разкази за дезинформация, като твърдения, че САЩ са причинили войната в Украйна, за да подкопаят икономиката на Европа, че падането на Европа продължава и бедността чука на вратата, че Украйна е счупена играчка за Запада и той съсипва неговата финанси, че САЩ унищожават индустрията в Европа, като принуждават Брюксел да санкционира Русия, или че санкциите, които трябваше да унищожат Русия, могат да разпаднат ЕС.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/eu-in-decline-after-following-anglo-saxon-orders-against-russia

Превод: Камелия Александрова

Най-ново

Единична публикация

Избрани