Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЕС прилага изкуствен интелект за разкриване на незаконно съдържание онлайн

[post-views]
ЕС прилага изкуствен интелект за разкриване на незаконно съдържание онлайн

ЕС прилага изкуствен интелект за разкриване на незаконно съдържание онлайн
Снимка: Пиксабей

Трябва ни изкуствен интелект за борба с изкуствения интелект, заяви днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон на среща в Брюксел, посветена на незаконното съдържание онлайн. В заседанието участват министри на вътрешните работи от страните членки на ЕС, представители на гражданското общество и на технологични дружества.

Досега използваме изкуствения интелект успешно за откриване на подобно съдържание, добави Йохансон. Тя предупреди за опасностите, които се появяват с навлизането на изкуствения интелект, в това число извършването на престъпления и изработването на съдържание с порнография и насилие, включително с деца.

Държавите от ЕС са издали над 350 заповеди за сваляне на терористично съдържание онлайн, откакто наскоро влязоха в сила новите европейски правила в тази област, посочи еврокомисарят. По нейните думи дружествата, свързани с изпълнението на решенията, съдействат с готовност. Миналата година по света са били подадени 36 милиона сигнала за съдържание със сексуална злоупотреба с деца в над 100 милиона файла, добави Йохансон.

ЕС има нужда от законодателство в тази област по отношение на криптираните мобилни приложения, за да може подобни случаи да бъдат предотвратени или поне съобщени, каза тя. По нейните думи сходни мерки вече са предприети в САЩ.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани