Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бъдещи артилеристи посетиха Хидрографската служба

[post-views]
Бъдещи артилеристи  посетиха Хидрографската служба

Атанас ПАНАЙОТОВ

Бъдещи артилеристи посетиха Хидрографската служба
Бъдещи артилеристи посетиха Хидрографската служба

Курсанти-випускници от факултета „Артилерия, ПВО и КИС” – Шумен, от специализацията „Артилерийско инструментално разузнаване“ посетиха Хидрографската служба. Те завършват обучението си по специалността „Геодезия“ от регулираната професия „Инженер в геодезията, картографията и кадастъра“ в състава на катедра „Артилерия и геодезия“. Шестте курсанти-випускници, водени от доц. д-р инж. Христо Ат. Десев , бяха посрещнати от началника на Хидрографската служба капитан I ранг Николай Николов.

На курсантите беше изнесена обзорна презентация за предназначението, функциите и задачите на службата. Обърна се внимание на факта, че няма друго военно формирование в Българската армия, което да осъществява едновременно всичките дейности по картографско, хидрографско, радионавигационно, хидрологично и метеорологично осигуряване.

Курсантите разгледаха и отблизо се запознаха процесите на изработване на хартиени и електронни морски навигационни карти и планове, както и с провежданите хидрографски и океанографски изследвания.

Най-ново

Единична публикация

Избрани