Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мисия „невъзможна“: Погребват руския опозиционер Алексей Навални

[post-views]
Британското външно министерство каза на руски дипломати, че държи отговорно Москва за смъртта на Навални

Днес погребват руския опозиционен лидер Алексей Навални. Близки на починалия в затвора активист обаче се оплакват, че изпитват трудност да организират траурната церемония, която трябва да се проведе по-късно в Москва, като се очаква да мине под засилено полицейско присъствие.

Опелото на Навални трябва да се проведе в 14:00 часа московско време в църквата на иконата на Богородица „Упокой мъките ми“ в югоизточната част на Москва, след което ще бъде погребан в близкото Борисовско гробище.

Парадоксално, но единствената църква решила да опее Навални, известен със своята критика към войната на Путин в Украйна, активно събира помощи за руската армия, коментират западни медии. Отделно близките на опозиционера твърдят, че часове преди погребението все още изпитват трудност с организацията, след като нито една погребална агенция не се е съгласила да транспортира ковчега с останките му, под натиск от неизвестни мъже.

Роднините на Навални се опасяват и от проблеми с полицията,  която може да започне да арестува хора дошли да се сбогуват с активиста, за това  погребалната церемония ще се предава на живо в Ютюб.

Припомням, че един от най-големите критици на Путин почина в арктическа наказателна колония в далечни Сибир на Русия. Властите твърдят, че той е умрял от естествена смърт, но близките му и редица световни лидери, вярват, че е убит.

Според адвокатите на Навални той трябва да бъде освободен чрез размяна за руски таен агент, излежаващ доживотна присъда за убийство в Германия, но Путин променил решението си в последния момент.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани