Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел нанесе удари по позиции „Хизбула“ в Южен Ливан

[post-views]

Израелската армия заяви, че е нанесла удари по позиции на шиитската групировка „Хизбула“ в Южен Ливан, предаде ДПА.

Самолети на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) поразиха два военни обекта на „Хизбула“ в района на Лабуне и още един в района на Рамиех, се посочва в съобщението. „През последните 48 часа ликвидирахме общо десет терористи, включително централен полеви командир“, каза пред журналисти говорителят на ЦАХАЛ Даниел Хагари.

По-рано в събота ЦАХАЛ заявиха, че израелски самолети са атакували превозно средство, „в което е имало няколко терористи, изстрелвали ракети към израелска територия“.

Групировката „Хизбула“ съобщи, че шестима нейни членове са били убити при израелските атаки, като добави, че е обстрелвала израелска казарма край град Лиман, както и части на ЦАХАЛ, разположени до границата.

ДПА отбелязва, че засега няма данни за жертви от израелска страна и че информацията, оповестена от израелската армия и от „Хизбула“ към момента не е била потвърдена чрез независим източник.

Откакто избухна войната в Газа след нападението на палестинската ислямистка групировка „Хамас“ срещу Южен Израел на 7 октомври, в района на израелско-ливанската граница редовно има обстрели.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант миналата седмица предупреди, че ще засили военния натиск върху „Хизбула“, ако шиитската групировка не се изтегли от израелско-ливанската граница.

Източник: bta.bg

Избрани