Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вицепрезидентката на САЩ се срещна с министър от военновременния кабинет на Израел – въпреки възраженията на Нетаняху

[post-views]
Израел е продал въоръжение за 11,3 милиарда долара през 2021 г.

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис и други високопоставени представители от администрацията на президента Байдън разговаряха вчера с министъра от военновременния кабинет на Израел Бени Ганц, който пристигна във Вашингтон – въпреки възраженията на израелския премиер Бенямин Нетаняху, предаде Асошиейтед прес.

Представители на Белия дом казаха, че Бени Ганц, центристки политик, който е съперник на Нетаняху, е поискал срещата и американската администрация е сметнала, че е важно да се разговаря с видния израелски представител, независимо от безпокойството на Нетаняху.

Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентката Харис, както и други високопоставени представители на администрацията все по-открито изразяват недоволството си от нарастващия брой жертви в ивицата Газа и страданията на палестинците, тъй като войната се води вече почти пет месеца.

„Ще обсъдим редица въпроси относно приоритетите, които със сигурност имаме, включващи сключването на сделка за заложниците, предоставянето на помощ и след това постигането на шестседмично прекратяване на огъня“, каза Харис пред журналисти малко преди срещата си с Ганц.

САЩ направиха в събота първата от очакваните постоянни доставки на хуманитарна помощ за ивицата Газа.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани