Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Умеров и Сирски съобщиха, че са обсъдили ситуацията на фронта и доставките на оръжия със САЩ и Великобритания

[post-views]
Киев сигнализира за „много нарушения“ при внезапни проверки на военни доставки

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви вчера, че той и главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски са обсъдили с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин ситуацията на фронтовата линия в двегодишната война срещу Русия и доставките на оръжия, предаде Ройтерс, като се позова на негов пост в „Телеграм“.

„Информирахме министъра на отбраната Остин за сегашната ситуация на фронта и обсъдихме промени в най-важните сектори“, написа Умеров.

„Работим заедно за осигуряване на нуждите на украинските въоръжени сили и повишаване на боеспособността на армията“, добави той.

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Олександър Сирски написа в отделен пост в „Телеграм“, че двамата с министъра на отбраната на Украйна са разговаряли също и с британския министър на отбраната Грант Шапс и с началника на щаба на отбраната на Великобритания адмирал Тони Радакин.

Сирски добави, че дискусиите са били съсредоточени върху нуждите на украинските военни и укрепване боеспособността на украинските военноморски сили с помощта на съюзниците на Киев.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани