Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските военни съобщиха, че са убили „около 20 терористи“ при боеве в Газа през изминалата нощ

[post-views]
Висш командир от „Ислямски джихад“ е убит при израелски въздушен удар в Газа

Израелски снайперисти, танкове и дронове убиха през последното денонощие около „около 20 терористи“ в ивицата Газа, съобщиха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), цитирани от ДПА.

Поразени са и над 50 обекта на палестинското ислямистко движение „Хамас“, включително установки за изстрелване на ракети, оръжейни складове, тунели и друга военна инфраструктура, заяви ЦАХАЛ в канала си в социалната мрежа „Телеграм“.

При операциите в западната част на Хан Юнис, които продължават вече седмици наред, „войските заловиха десетки терористи от „Хамас“ и „Ислямски джихад“, които се укриваха сред гражданското население и опитаха да избягат от района“, написаха израелските военни.

Изнесените сведения не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

Войната в Газа беше предизвикана от терористичното нападение на „Хамас“ и други групировки в Южен Израел на 7 октомври. При безпрецедентното клане терористите убиха 1200 души и взеха 250 за заложници, които отведоха със себе си в Газа.

Израел след това нападна крайбрежния анклав с цел да унищожи „Хамас“ и да освободи заложниците.

Според контролираните от „Хамас“ здравни власти в Газа досега са убити 30 534 палестинци, но този брой включва както мирни граждани, така и въоръжени бойци.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани