Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинските сили отразиха поредна въздушна атака срещу Одеса

[post-views]
Украинските сили отразиха поредна въздушна атака срещу Одеса

Украинските противовъздушни сили отразиха поредната въздушна атака в Одеса и областта, броени дни след като руски дрон уби 12 души в жилищен блок в черноморския град.

Украински дронове поразиха руски кораб край окупирания Крим и инфраструктурни обекти на руска територия в близост до общата граница.

При атаката през изминалата нощ зенитчиците са прехванали 18 от общо 22 руски безпилотни апарата. Не става ясно дали има нови жертви и материални щети.

Според военното разузнаване на Украйна 94-метровият руски патрулен кораб „Сергей Котов“ е бил атакуван почти по същото време с морски дронове и ударен от три страни. Атаката е била извършена недалеч от Керченския проток, разделящ Крим от Русия.

Украинското командване твърди, че от началото на войната е неутрализирало поне 25 кораба – над една трета от руския Черноморски флот. В Москва не коментираха днешната атака.

В същото време украински дронове поразиха железопътна гара в Курска област и депо за гориво в Белгородска, на броени километри от границите на Украйна. На повече от 200 километра от границата в друг руски областен център – Воронеж, сутринта за кратко бе обявена въздушна тревога.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани