Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинската армия потопи поредния руски кораб в Черно море

[post-views]
Украйна заяви, че е унищожила руски ракетен катер

Украинската армия с нов успех в района на Черно море. За това твърди военното разузнаване на страната, което съобщи, че е провело атака с морски дронове срещу руски патрулен кораб край окупирания Кримски полуостров. 

Украинското разузнаване написа в „Телеграм“, че е атакувало патрулния кораб на руския черноморски флот „Сергей Котов“ близо до Керченския проход, който съединява Черно с Азовско море.

„В резултат от удари с морски дронове „Магура V5“ руският кораб Сергей Котов получи повреди в кърмата, левия и десния борд“, се казва в съобщението.  Украинското разузнаване допълва, че унищоженият военен кораб струва около 65 милиона долара.

Заради нападението временно бяха преустановени всички влакове между окупирания Крим и континенталната част на Русия.

Това е вторият подобен успех за украинската армия в рамките на месец, след като в средата на февруари потопи десантния кораб „Цезар Куников“.

На фона на случващото се в Черно море през изминалата нощ Москва подложи на масиран обстрел с дронове южната Одеска област. По данни на украинските военновъздушни сили руската армия е изстреляла най-малко 22 ирански дрона-камикадзе, 18 от които са свалени.

Няма данни за пострадали или ранени. Съобщава се единствено за материални щети по административни и жилищни сгради.

През деня съобщенията за експлозии дойдоха и от руската гранична Белгородска област, като според местните власти при атаката с дронове са поразени две петролни депа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани