Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Как да се подготвим за предизвикателствата на бъдещето обсъдиха министърът на отбраната Тодор Тагарев и Върховният командващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО генерал Филип Лавин

[post-views]

Днес, 7 март, се състоя срещата на министъра на отбраната Тодор Тагарев с генерал Филип Лавин – Върховен командващ на Съюзното командване по трансформацията на НАТО. Във фокуса на разговорите бяха адаптацията на Алианса към съвременните предизвикателства и към предизвикателствата на бъдещето. Бяха обсъдени новите подходи в отбранителното планиране, както и конкретни въпроси от дневния ред на предстоящата Среща на върха във Вашингтон.

По време на срещата министърът на отбраната Тодор Тагарев акцентира върху ролята на Съюзното командване по трансформацията при отчитането на уроците и поуките от войната в Украйна, и прилагането им при организацията, подготовката и планирането на дейностите във Въоръжените сили. По линия на бъдещите предизвикателства бяха обсъдени космическите технологии и изкуствения интелект за целите на сигурността и отбраната. Особено внимание беше обърнато и на човешкия капитал в отбраната.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани