Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Без стари коли в центъра: Как мярката ще бъде приложена в Русе

[post-views]
Ограничения на движението по основните пътища

Предвижда се в градовете с население над 100 хил. души задължително да бъдат въведени зони с ниски емисии

Влизането на стари автомобили в центъра на големите градове ще бъде забранено. Това предвижда проект на изцяло нов Закон за насърчаване на електрическата мобилност, който е подготвен от Министерство на иновациите и предстои да бъде внесен в Министерския съвет през март.

Проектозаконът предвижда в градовете с население над 100 000 души задължително да бъдат въведени зони с ниски емисии, на чиято територия е забранено или ограничено влизането на автомобили с екологична категория Евро 3 или по-ниска.

Според зам.-кмета на Русе в сектор „Транспорт” Димитър Недев информация за точните изисквания по общини все още няма. „Разработваме генерален план за организация на движението. Следва публично обсъждане, а след това да бъде приет и план за града. Залегнали са и сини и зелени зони. Предстои да се разработят районни планове, подготвя се и правилник за методиката на ниски емисии. Ще има признаци, по които да бъдат локализирани старите автомобили“, обясни той, като уточни, че действията няма да се случат наведнъж.

Източник: nova.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани