Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с новоназначения посланик на Чехия в България

[post-views]

Развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха днес, 14 март, министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Чешката република у нас по време на първата си среща след началото на мандата на Н. Пр. Мирослав Томан в България.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с новоназначения посланик на Чехия в България

Във фокуса на разговорите беше взаимодействието в сферата на отбранителната индустрия и перспективите за неговото ускоряване, като двете страни се обединиха около виждането за голям потенциал за развитие в областта. Обсъдени бяха възможностите и практическите ползи от Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус“, което вече 29 години е един от най-надеждните партньори на националните и международни институции, въоръжените сили, отбранителната индустрия и академичната общност в интерес на националната сигурност и индустриалното развитие. Представители на чешката отбранителна индустрия ще вземат участие в тазгодишното 16-то издание на изложението, което ще се проведе в периода от 5 до 8 юни в Пловдив.

Партньорството в рамките на Европейския съюз и НАТО и значението на динамиката на конструктивния диалог за постигането на общи цели също бяха дискутирани по време на срещата. Министър Тагарев и Н.Пр. Томан подчертаха дългогодишните връзки между България и Чехия в контекста на сходния исторически път, извървян от държавите ни.

Източник: mod.bg

Най-ново

Избрани