Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ако Русия спечели войната си срещу Украйна, авторитетът на Европа „ще бъде сведен до нула“, предупреди Макрон

[post-views]
Президентите на Украйна и на Франция подписаха двустранно споразумение за сигурност

Ако Русия спечели войната си срещу Украйна, авторитетът на Европа „ще бъде сведен до нула“, предупреди президентът на Франция Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес.

В интервю, което даде тази вечер за френските телевизии „Франс 2“ и Те Еф 1, Макрон изтъкна, че войната е „екзистенциална за нашата Европа и за Франция“. „Никога няма да проведем офанзива, никога няма да поемем инициативата“, увери в същото време той.

Макрон говори по темата, след като миналия месец спомена възможността западни държави да изпратят войници в Украйна. Идеята му бе посрещната хладно от съюзниците, включително от Съединените щати, които я отхвърлиха.

„Ако ситуацията се влоши“ в Украйна, „трябва да сме готови и ще бъдем готови да вземем необходимите решения, така че Русия никога да не спечели“, зарече се в интервюто френският президент. Той подчерта, че сигурността на французите минава през „поражението на Русия“ във войната. Онези, които поставят „ограничения“ за подкрепата за Украйна, „избират поражението“, предупреди Макрон.

Миналия месец френският президент подписа в Елисейския дворец в Париж с украинския си колега Володимир Зеленски двустранно споразумение в областта на сигурността.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани